Hlavní strana
Vstupte!


Vstupte!

Dominik Hašek
fandí tomuto webu
Vstupte!


Vstupte!
Školní výukový dokument
o koncentračním táboře
Auschwitz-Birkenau
a o holocaustu

Vstupte!
Vzdělávací portál
pro učitele, studenty a žáky


Vstupte!
Otevíráme podstatné

Minutae Carolinae
Minutae Carolinae
Český rozhlas
Projekt: Minutové hry

Muzeum kol Boskovštejn

Muzeum kol
Boskovštejn




e-mail:
mar.simonak@gmail.com


Vstupte!
70. výročí konce
2. světové války

Vstupte!

2. světová válka

Vstupte!
Bitva o Rozhlas

Vstupte!

Speciální web k 70. výročí osvobození Ostravy

Vstupte!
100. výročí vypuknutí
1. světové války

Vstupte!
Před 100 lety
Život za 1. světové


Vstupte!
Válka, která změnila svět
1914 - 1918

Vstupte!
První republika
- dobový tisk

Adaptační kurz 2014

Adaptační kurz 2014

Adaptační kurz 1. ročníku v Beskydech (středa 3. září – sobota 6. září 2014)

Letošní adaptační kurz 1. ročníku se potkal s nádherným počasím babího léta, a tím pádem se velmi vydařil. Po středeční jednodenní exkurzi po zajímavých místech v Ostravě se studenti odpoledne v počtu dvaceti pěti vydali na horolezeckou chatu Tatranku pod Lysou horou v Beskydech, kde pod širým nebem strávili ve spacácích dvě noci. Ve dne vyšlapali na Lysou horu, na Mazáku na skále si zkusili lezení a slaňování a večer trávili u táboráku. Vyzkoušeli si, jak lze trávit dny bez mobilního telefonu a notebooku, bez elektřiny, teplé vody či jak se vaří nebo myje nádobí v přírodě.
Z Tatranky se vlakem, autobusem a pěšky přesunuli velmi hezkou a zajímavou turistickou stezkou na hrad Hukvaldy, kde opět v přírodě strávili další noc. Ještě před ní si mohli celý hrad prohlédnout a večer strávili opět u táborového ohně se svými novými profesory, kteří se za nimi přijeli podívat.
Dovolím si všechny frekventanty kurzu pochválit za vytvoření soudržné party, za sportovní výkony a snášení nepohodlí, které mnozí zažívali poprvé. Kluky bych chtěl pochválit za nošení pitné vody a štípání dříví. Děvčata za vaření a mytí nádobí. Všechny pak za společný úklid horolezecké chaty Tatranky a hradní bašty na hradě Hukvaldy.
Veškeré dění z adaptačního kurzu je ke zhlédnutí ve fotogalerii. Rovněž je také přiloženo krátké hodnocení kurzu ze strany některých studentů.

Marek Šimoňák, ředitel školy

Adaptační kurz 2014

Náš adaptační kurz se vydařil po všech stránkách. Měli jsme krásné počasí, dobrou náladu po celou délku pobytu, a co je nejdůležitější, ze začátku jen hromada neznámých lidí se stala třídou. Nemůžeme tvrdit, že nám nechyběla civilizace, ale kdo by nechtěl zažít zdejší luxus horské chaty Tatranky? Měli jsme výjimečný "adapťák" a odnesli jsme si spoustu zážitků.

Daniela

Myslím si, že adaptační kurz dopadl skvěle. Díky pěknému počasí a super aktivitám jsme se dostatečně spřátelili. Společně jsme vyšli na Lysou horu, slaňovali po skále a prohlídli hrad Hukvaldy, kde jsme poslední noc přespali na hradní baště.

Anna

Překvapilo mě, jak rychle jsme se dokázali seznámit během pár hodin. Cesta byla chvílemi dosti náročná, ale vždy jsme došli na konec. Příroda byla krásná a celkově jsem si kurz velmi užila.

Zuzka

Myslím si, že letošní adapťák byl hodně povedený. Vyšlo nám skvělé počasí a navštívili jsme zajímavá místa. Dost jsem si ho užil a už se těším na svou novou třídu.

Samuel

Adaptační kurz jsem si strašně užil. Po dlouhé době jsem zase spal venku. Hlavně na hradě to bylo super.

Karel

Adapťák se mi osobně zdá jako velmi podařený, počasí nám vyšlo a vše bylo fajn. Sice byl svým způsobem docela náročný (ještě teď mě bolí nohy), ale všichni jsme si ho i přes bolení nohou a zad, dostatečně užili. Se třídou jsme se postupně poznávali, zasmáli jsme se spolu a určitě budeme dobrým kolektivem.

Vanessa

Podle mého se adapťák dost vydařil. Místo sezení doma jsme se alespoň na pár dní dostali do přírody, kde jsme prožívali zajímavé věci. Např. slaňování skály nebo výstup na Lysou horu. Ale nesmíme zapomenout na naši procházku Ostravou, kde jsme se dozvěděli nebo jsme si připomněli plno zajímavých věcí o Ostravě. Hodně lidí říkalo, jak se jim nechce, a jak je ten bágl těžký, myslím si, že si to všichni pořádně užili.

Jacob

Na adapťáku se mi nejvíce líbila noc na hradě. Dále také prohlídka Ostravy, protože jsem zavítala na místa, kde jsem ještě nikdy nebyla a v neposlední řadě se mi líbil také vtipný pedagogický dozor.

Alexandra

Adaptační kurz byl skvělý začátek nového školního roku. Dobrý start do nové etapy života. Skvělé prostředí pro sblížení s novými spolužáky.

Tomáš

Adaptační kurz byl skvěle zorganizovaný a moc se mi to líbilo. Díky adaptačnímu kurzu jsme se všichni mohli více poznat a skamarádit. Jsem moc ráda, že jsem se ho mohla zúčastnit a trávit čas se svými novými spolužáky jinak, než jen ve škole.

Veronika

Adaptační pobyt se mi moc líbil hlavně proto, že se nám vydařil a skoro všechno nám vyšlo, jak jsme chtěli. Asi nejvíc se mi líbilo, že jsme měli možnost spát na hradě, a taky výstup na Lysou horu, i když byl na mě, upřímně, docela těžký. Celkově jsem ráda, že jsme měli možnost mít takový adaptační pobyt, protože se takhle seznámíme určitě lépe než ve škole.

Jana

Adaptační kurz se velice vydařil. Profesoři a pan ředitel se postarali, abychom se nenudili. Všichni jsme se rychle spřátelili.

Denisa

Na adaptačním pobytu se mi moc líbilo prostředí, kde jsme se mohli lépe poznat a skamarádit se. Nikdy jsme se nenudili, protože všechny aktivity, které pro nás profesoři naplánovali, byly zábavné a vždy jsme se u nich něco naučili. Nejlepší na pobytu bylo seznámení se s novou třídou a stálá energie kolektivu.

Daniela

Adaptační kurz se mi líbil, splnil svou hlavní podstatu, což je seznámit se s novými spolužáky. Navíc jsem poznal a vyzkoušel věci, které jsem ve svém životě ještě nezkoušel. Nádherné počasí nám vydrželo po celý adaptační kurz, což bylo skvělé.

Jakub

Líbilo se mi, že nám vyšlo pěkné počasí. Jsem ráda, že vztahy mezi námi jsou lepší.
Bylo super, že jsme mohli zůstat přes noc na hradě.

Barbora

Podle mne adaptační kurz splnil svůj záměr. Na adaptačním kurzu jsem poznala své spolužáky, se kterými budu navštěvovat střední školu po dobu 4 let. I přes nedostatek hygieny se mi se spolužáky velmi líbilo. Jsem velmi ráda, že jsem mohla spát na hradě Hukvaldy. Po pěkných, dlouhých a vůbec ne náročných túrách jsem příjemně unavená.

Hana

Fotogalerie
Adaptační kurz 1. ročníku
v Beskydech
- fotogalerie
 

Adaptační kurz 2014

Adaptační kurz 2014

Návrat na začátek stránky

©, Marek Šimoňák

Hlavní strana Kontakt O autorovi Zpět! Vpřed! Znovu načíst! O stránkách! Fotogalerie YouTube

Dnes je ,
je přesně:
a svátek má:


Historický kalendář
Více zde.
15. května 1867 skončila vláda Maxmiliána I. Mexického v Mexiku. Zastřelen byl 19. června 1867

Virtuální galerie
Více zde.
Mistr Theodorik: Kaple sv. Kříže na Karlštejně (malířská výzdoba z let 1357-1367)

Architektura
Více zde.
Barokní sloh – Poutní kostel Jména Panny Marie ve Křtinách u Blanska

Slavné a významné dny v historii
Více zde.
21. srpen 1968 - Osobní svědectví o 21. srpnu (1968: Kamila Moučková)

Historie olympiád
Více zde.
Londýn 1908

Slavné okamžiky v dějinách sportu
Více zde.
Krasobruslení, 1972 - Největší československý krasobruslař


Průvodce Tour de France 2017
Vše o nejslavnějším cyklistickém závodu světa

Peklo Moravy
Cyklistický extrém
"Peklo Moravy"

Vstupte!
Pamětní deska
vojenského stíhacího pilota
Mjr. Jaroslava Nováka


Vstupte!
Témata - Český rozhlas

Vstupte!
Na návštěvě u Karla Čapka

Vstupte!
Frýdek-Místek na dobových
fotografiích a pohlednicích


Vstupte!
Mapy

Vstupte!
Zajímavé odkazy

Vstupte!